Põdrakanepit tarvitame: värsketes salatites, pastaroogades, suppides, hautistes, kuivatame teeks – ema proovis ka fermenteerida nagu ivantšaid, olen proovinud neist teha ka noritaolist suširullimise lehte, aga see nõuab veel katsetamist. Sinna on võibolla vaja lisada agar agarit. Noori põdrakanepivõrseid saab kergmarinaadis hoida ja siis röstida, saab ka frittida pulktuhlite asemel. Kui neid suhkurdada, maitseb mõrkjas põdrakanep nagu soolakaramell. Põdrakanepit korjame metsa alt Uueveski orus või Viljandi järve kõrvalt niidult.
Meie = Viljandi viimased korilased. Uusarenduste ja autostumise tõttu kriitiliselt ohustatud liik. Kantud külahullude punasesse raamatusse. Palun võtame korilusmaastikud kultuuripärandina kaitse alla.
Tuuli, 2020